Розпочато реконструкцію автомобільної дороги М-12

Фото: САД у Хмельницькій області

За інформацією прес-служби САД у Хмельницькій області підрядним підприємством ТзОВ «СТЛ+М» розпочато реконструкцію автомобільної дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, а саме: на ділянці Західний під’їзд до м. Хмельницького (км 0+000 – км 0+930)  проводяться земляні роботи.

Товариство «СТЛ+М» виграло відкриті торги у системі «Prozorro» із найнижчою ціновою пропозицією, яка складає 109 992 024 гривень.

Початок виконання робіт на об’єкті проінспектував начальник Служби автомобільних доріг, Петро Гнидюк. «Цього року на реконструкцію Західного під’їзду до м. Хмельницького передбачено лише 50 млн. гривень. За ці кошти на 252 км заплановано влаштувати транспортну розв’язку типу «Кільце» із внутрішнім діаметром у 80 м та чотирма смугами руху. А вже наступного року західний під’їзд до м. Хмельницького реконструюють у І категорію»,  – зазначає Петро Гнидюк.

В результаті будівництва ще двох смуг руху на ділянці, протяжністю майже 1 км, проїзна частина стане вдвічі ширшою і становитиме 15 м.  Розділювальна смуга, шириною 3 м, влаштовуватиметься в асфальтобетонному покритті, на ній буде встановлено освітлення та бар’єрне огородження.

Для довідки: реконструкція дороги – перебудова існуючої автомобільної дороги із підвищенням її техніко-економічного рівня та пропускної спроможності шляхом зміни основних технічних параметрів. У результаті проведення реконструкції дорога ІІ категорії підвищується до І категорії, кількість смуг руху збільшується до 4.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне