Розвиток альтернативних джерел енергії на Старокостянтинівщині

Фото: staradm.gov.ua

Розвиток альтернативних джерел енергії, таких як сонце, вода, повітря, є головним світовим трендом майбутнього. Зростаючий інтерес до них викликаний екологічним міркуванням, з одного боку, і обмеженістю традиційних паливно-енергетичних ресурсів – з іншого. Крім того, інвестиції в альтернативну енергетику є перспективним напрямком вкладення капіталу, який при грамотному підході може принести істотний прибуток.

2015 рік започаткував розвиток альтернативної енергетики на Старокостянтинівщині. За останні декілька років вдалося реалізувати ряд успішних проектів у цьому напрямку.

ТОВ “РесурсЕкоЕнерго” побудовано малі ГЕС на річці Случ у селах Самчики та Губин, інвестовано понад 10,0 млн.грн.

Налагоджена плідна співпраця із зовнішньоекономічною асоціацією “Новосвіт”. Першим проектом підприємства на теренах нашого району стало будівництво у 2015 році сонячної електростанції потужністю 149,5 кВт та мікро ГЕС у селі Коржівка.

З 15 червня цього року введено в експлуатацію та розпочато виробництво електроенергії на Вишнопільській сонячній електростанції потужністю 1,8 МВт. На земельній ділянці площею 3,5 га розміщено 7700 фотоелектричних модулів. 65 інверторів перетворюють сонячну енергію в електричну, щоденно виробляється близько 13,0 тис.кВт електроенергії. Щорічно станція генеруватиме близько 2 млн.кВт електроенергії.

Ведуться будівельні роботи сонячної станції потужністю 850 КВт у селі Северини. Уже у вересні об’єкт планується ввести в експлуатацію. У 2019 році розпочнеться будівництво сонячної електростанції потужністю 1,9 МВт у селі Писарівка.

Інвестиції ЗЕА “Новосвіт” на реалізацію усіх проектів відновлювальної енергетики на території району становлять близько 150 млн.грн.

Подальший розвиток альтернативної енергетики сприятиме залученню інвестицій в економіку району, збільшенню надходжень до бюджету та створенню нових робочих місць.

За інформацією Старокостянтинівської РДА.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне