Штраф сплатить приватне підприємство за невиплату компенсацій

Фото: Новини Хмельницький
Під час інспекції встановлено, що у приватному підприємстві  несвоєчасно проводяться виплата всіх сум, що належить працівнику від підприємства при звільненні. Також при звільненні працівникам не нараховується та не виплачується грошова компенсація за всі невикористані ними дні щорічної відпустки.
З’ясовано, що станом на 12 жовтня 2018 року грошова компенсація за невикористану відпустку під час звільнення не нарахована та не виплачена п’ятьом працівникам. Що свідчить про порушення вимог ч. 1 ст. 116 КЗпПУ. У статті вказано, що «при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення». Також роботодавцем порушено вимоги ч. 1 ст. 83 КЗпПУ, де вказано, що «у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки».
Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування, відповідно до абзацу третього частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України накладено на підприємство штраф у розмірі 11 тисяч 169 гривень (трикратний розмір мінімальної заробітної плати).
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне