Штраф за чотирьох неналежно оформлених працівників

Фото: Depo.ua

Керівництвом управління Держпраці у Хмельницькій області накладено штраф на приватне підприємство (м. Хмельницький) у розмірі 446 тисяч 760 грн. за використання праці чотирьох офіційно неоформлених працівників. Постанову винесено на підставі акта інспекційного відвідування.

Зокрема, 18 жовтня інспекторами праці управління було проведено інспекційне відвідування приватного підприємства у м. Хмельницькому з питань оформлення трудових відносин. Під час здійснення якого інспекторами праці було виявлено виробництво з пошиття одягу. На момент відвідування у швейному цеху знаходилось дев’ять осіб. П’ять із них перебували на навчанні, згідно договору про стажування від центру зайнятості.

Щодо інших чотирьох працівників – одна працівниця працювала декілька днів у швейному цеху та була допущена до роботи без укладання будь-яких договорів. Із трьома працівниками, які виконували роботи з пошиття одягу були укладені цивільно-правові договори, які носили усі ознаки трудових відносин. Також надані примірники угод у своєму змісті не мали жодних конкретних норм та пунктів, статей, які б передбачали, що сторони при укладенні такого правочинну керувались саме відповідними нормами, статтями чи розділами нині діючого Цивільного Кодексу України. Аналогічним чином вищевказані документи не мали у змісті жодного посилання (твердження погодженого обома сторонами) щодо того, що сторони укладаючи їх не керуються нормами нині чинного трудового законодавства України.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпПУ за таке правопорушення передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника. Так, суб’єкту господарювання доведеться сплатити 446 тисяч 760 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне