Сім років ув’язнення. Полонський суд виніс вирок обвинуваченому в нанесенні смертельних ударів

Фото: kma.court.gov.ua

Полонський районний суд визнав винним жителя району в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть  потерпілого (частина 2  статті 121 Кримінального кодексу України) й призначив покарання – 7 років ув’язнення.

6 лютого 2018 року троє знайомих в одному з будинків влаштували «посиденьки». Коли 31-річний обвинувачений зібрався іти, то відчув удар по голові пляшкою. Відповідь не забарилася: розвернувшись, він наніс кілька ударів кривднику по голові, доки той не впав. Наступного дня чоловік застав потерпілого на тому ж місці, на підлозі, й лише перевірив, чи живий. 8 лютого, на третій день, ознак життя він вже не подавав.

Захист не переконав суд, що це було перевищення меж необхідної оброни. «Право на необхідну оборону, передбачену ст.36 КК України, виникає лише за певних умов, зокрема, обов’язковою умовою є те, що необхідна оборона має бути своєчасною – право на неї втрачається після того, як посягання було припинено або закінчено, і необхідність застосування засобів захисту відпала», – зазначає суд у відповідь на прохання адвоката про перекваліфікацію дій обвинуваченого.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Нагадаємо, що Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу за фактом незаконного придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту (частина 1 статті 309 Кримінального кодексу України). Як повідомляє Хмельницький апеляційний суд, цей злочин інкримінують 72-річній жительці Шепетівки. За версією слідства, торік жінка виростила у себе на городі рослину коноплі, згодом її зірвала та подрібнила. Таким чином отримала для власного споживання канабіс, що містить у своєму складі речовини, обіг яких в Україні обмежено. Також він вважається особливо небезпечним наркотичним засобом.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне