Старокостянтинівський лісгосп: розширюють мережу лісових автодоріг

Фото: kmlis.gov.ua

Вивезення лісопродукції в Старокостянтинівському лісгоспі складає майже чверть від виробничих витрат. Звичайно, багато залежить від механізмів, їхньої продуктивності. Проте, коли фактично три місяці на рік тривають несприятливі погодно-кліматичні і відповідно дорожні умови, то тоді значно збільшується вартість вивезення. Вона особливо залежить від стану лісових автомобільних доріг.

Варто зазначити, що протяжність лісогосподаських артерій сполучення підприємства в лісфонді складає 317 км. Багато з них мають невисокий технічний стан і в основному- грунтові. До того ж, угіддя лісгоспу розташовані на території шести адміністративних районів та складаються з сорока чотирьох окремих урочищ, добратися до яких нелегко.

kmlis.gov.ua

Виходячи з власних фінансових можливостей, підприємство ремонтує й будує лісові дороги. В поточному році проводиться капітальний ремон ( посилення дорожного покриття) траси довжиною 1,8 км у Сковородецькому лісництві та будівництво дороги довжиною 2,6 км в Грицівському лісництві. Вже підготовлено 1 км земляного полотна, проводиться облаштування дорожного покриття. Ремонт та будівництво шляхів сполучення планується здійснювати і в подальшому.

Прес-служба ДП «Старокостянтинівський лісгосп».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне