Суд призначив юнакові 17 тисяч гривень штрафу за викрадений байк

Суд призначив юнакові 17 тисяч гривень штрафу за викрадений байк
Фото: www.autoevolution.com

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про примирення між вихованцем училища, який викрав мотоцикла, і потерпілим. Юнака визнали винним у незаконному заволодінні транспортним засобом (частина 1 статті 289 Кримінального кодексу України ) і призначили 17 тисяч гривень штрафу.

Злочин хлопець скоїв за два тижні до свого повноліття. Побачивши залишений біля паркану мотоцикл він узяв його за кермо і повів до подвір’я, де зберігав до моменту продажу.

До органу правосуддя справа надійшла з угодою про примирення між підозрюваним і потерпілим. Суд дійшов висновку, що така угода є добровільною, не суперечить вимогам Кримінального процесуального кодексу України, відповідає інтересам суспільства і не порушує прав інших осіб.

У вироку йдеться:

Обставинами, що пом’якшують покарання А. є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, добровільне повне відшкодування майнової шкоди, вибачення перед потерпілим, скоєння злочину неповнолітнім. Обставин, що обтяжували б покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне