На Ярмолинеччині суд виселив жінку, яка проживала у будинку 20 років

На Ярмолинеччині суд виселив жінку, яка проживала у будинку 20 років
Фото: kma.court.gov.ua

Ярмолинецький районний суд ухвалив рішення про виселення жінки з будинку, в якому вона безпідставно проживала понад 20 років. Власником житла є інша людина, а відповідачка не надала жодних доказів, що вона вселилась туди законно. Суд дійшов висновку, що таке не буде надмірним тягарем для жінки і не порушить її конституційного права на житло, адже вона має у власності ще півбудинку в іншому селі, інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

З позовом звернувся новий власник будинку. Чоловік стверджував, що купив у приватно-орендного підприємства будинок в селі на Ярмолинеччині, в якому без правових підстав проживала жінка. Він запропонував їй виселитись добровільно, бо планував там жити, однак остання не зробила цього. Відтак, чоловік звернувся до суду і просив виселити її примусово.

Жінка вказувала, що законно проживає у будинку з 1998 року. Вселилась туди вона з дозволу правління колгоспу, в якому працювала на той час. За її словами будок, де вона має частку, не придатний для проживання.

“… в судовому засіданні відповідач не заперечила ту обставину, що ордер на житлове приміщення їй не видавався, а вселялася вона згідно усних домовленостей з керівництвом колишнього колгоспу чи КСП. Жодних письмових доказів, які б підтверджували її законне вселення та проживання у вказаному будинку, позивач суду не надала”, – зазначено у рішенні.

Суд збалансував два приватні інтереси –  нового законного власника житла і фактичного користувача будинком – і з посиланням на практику Європейського суду з прав людини дійшов висновку, що позов про виселення слід задовольнити.

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському апеляційний суд не виселив з приміщення чоловіка, який там продиживав від народження. Його батько отримав в адміністративному будинку площу для житла, яку і переробив під квартиру. ДСНС наполягало на тому, це приміщення має зовсім інші цільове призначення та перебуває в аварійному стані.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне