Суд визнав, що власник приватного хмельницького звіринця неналежним чином утримує диких тварин

Фото: The Lawrence Anthony Earth Organization – Ukraine

Благодійний Фонд “Міжнародна організація Лоренса Ентоні” вже більше року намагається врятувати бурих ведмедів у Хмельницькому. Допомога необхідна двом клишоногим: Пафнутію та Даші. Хижаки живуть у жахливих умовахпереконані зоозахисники.

“Сергій Пальохін тримає Паффнутія у контейнері 2,6 на 6 метрів. У Даші клітка зовсім маленька: вона там може лише стояти і лежати. Це просто жах, в яких умовах там перебувають тварини! Я взагалі не розумію, куди дивиться еклогічна інспекція та поліція? Чому вони не бачать, що це ж насправді є жорстоким поводженням з тваринами?!” – обурюється директор БФ “МОЛЕ” Лайонел Шан Де Ланге.

13 серпня під час візиту до Хмельницького благодійник викликав поліцію до Сергія Пальохіна та просив зафіксувати усі порушення.

Як стверджує благодійник, поліція заміряла “вольєр” Паффнутія, і замість прописаних законом 30 метрів, виявилось лише 18. Екологічна інспекція так і не побачила жодних порушень у цьому.

Двічі власник звіринця отримував протокол за ч.3 ст. 88-1 КУпАП – Порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах. Перший раз суддя Хмельницького міськрайонного суду Світлана Дручкова звільнила його від відповідальності.

“Враховуючи, що ОСОБА_1 вчинив правопорушення вперше, визнав вину, особу правопорушника, обставини вчинення правопорушення, суд вважає за можливе звільнити його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням,” – йдеться у постанові суду.

Та вже у вересні Володимир Навроцький у діях Сергія Пальохіна таки побачив порушення і визнав його винним.

“Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 883 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 (пятдесят одна) гривня,” – йдеться в постанові суду.

Нагадаєсо, що Сергій Пальохін спочатку хотів подарувати місту свого лева. Згодом планував відкрити на території міського парку ім.Чекмана зоопарк. Пізніше, він влаштувався доглядальником у зоокуточок. У цей період у зоокутку загинуло двоє тварин.

Пізніше він відкрив звіриниць на власній присадибній ділянці. На той момент там проживало більше 40 тварин. Згодом він переїхав на земельну ділянку площею 2 га.

Благодійний фонд “Міжнародна організація Лоренса Ентоні” вже рятував одну із тварин з приватного звіринця Сергія Пальохіна. Левеня Натан поїхав у реабілітаційний центр в Південну Африку.

З минулого року БФ “Міжнародна організація Лоренса Ентоні” намагається забрати в Пальохіна і двох ведмедів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне