Суд визнав винними двох жителів Віньковеччини, які викрадали автозапчастини

Фото: kma.court.gov.ua

На одному подвір’ї двоє чоловіків викрали автозапчастин на 36,5 тисяч гривень, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

Один із чоловіків крадіжками автозапчастин займався не вперше. Як встановив суд, уночі 25 грудня 2016 року він переліз через паркан на подвір’я приватної садиби віньківчанина. Там безперешкодно викрав з автівки господаря автозапчастин на загальну суму понад  11 тис. грн.

Удруге він вирішив поживитись в іншого віньківчанина, який скуповував старі автомобілі. Перша спроба виявилась невдалою, адже господарі повернулись додому і застали його на подвір’ї.  Та вже наступного дня чоловік залучив до справи товариша і разом 9 січня 2017 року вони винесли з господарства запчастин більш, ніж на 17,5 тисяч гривень. Черговий раз за добичу прийшли вже 26 лютого, і забрали із собою “товару” на 19 тисяч гривень.

Віньковецький районний суд визнав винними двох жителів Віньковеччини, обвинувачених за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у інше приміщення), а одного з них ще й за ч. 1 ст. 162 КК України (незаконне  проникнення до іншого володіння особи).

Чоловіку, якому інкримінували дві статті Кримінального кодексу, суд призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на 3 роки і 7 місяців, звільнивши від його відбування з 2-річним іспитовим строком. Його спільнику – 3 роки й 3 місяці ув’язнення, щоправда, також звільнив від реального відбування покарання, якщо протягом півтора року він не вчинить нового злочину.

Віньковецький районний суд стягнув на користь  потерпілого понад 32 тис. грн.. завданої матеріальної шкоди спільно з обох обвинувачених, також вони мають відшкодувати йому по 10 тис. грн. моральної шкоди кожен.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне