Судова реформа та “трикутник правосуддя” для дев’ятикласників

_DSC1506
Фото: kma.court.gov

Як змінилась судова система в процесі реформування, що таке “трикутник правосуддя” і яка роль, судді, адвоката і прокурора у процесі – про це сьогодні дізнавались учні 9-х класів СШОЗ №29 м. Хмельницького. Відкритий урок проводила Юлія Салдан, референт Хмельницького апеляційного суду.

Молоді люди лише почали вивчати правознавство, однак усі “вершини” трикутника вони назвали правильно. Чому саме такі два спеціалізовані суди – антикорупційний і з питань інтелектуальної власності – створені наразі в Україні, учні також орієнтувалися добре. А от із змагальністю процесу і роллю суду розібратися було трохи складніше. Та діти  демонстрували щирий інтерес і були активними  у розмові.

Захід проходив в рамках просвітницького проекту Хмельницького апеляційного суду “Зрозуміле правосуддя”.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Нагадаємо, хмельницькі дошкільнята слухали казку про світ без насильства. В рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” представники Хмельницького апеляційного суду відвідали дошкільний навчальний заклад № 30. Вихованцям вони презентували власну анімовану казку “Світ без насильства”. Сюжет заснований на ситуаціях, які можуть трапитися у житті дитини. На ілюстрованих випадках діти змогли побачити, що таке порушення прав інших людей. Маленькі слухачі захоплено спостерігали за казковими героями, які намагалися зрозуміти, що усі люди від природи мають певні права, що є такий документ, як Конвенція про права дитини. В ігровій формі діти змогли дізнатися про фізичне і психологічне насильство, і про те, що воно є неприпустимим. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне