У Білогірському районі школам повернули 40 гектарів вартістю 1,3 мільйона гривень

Фото: ar.volyn.ua

У січні цього року загальноосвітня школа та одне з товариств уклали договір соціального партнерства: школа передала аграріям земельну ділянку площею  25 га,  розташовану за межами населеного пункту Перерослівської сільської ради Білогірського району.

Цей наділ належав навчальному закладу ще з 1991 року на праві постійного користування. Ринкова вартість цієї землі – 800 тис. грн. Як з’ясувала Старокостянтинівська місцева прокуратура, під виглядом укладеного  правочину насправді приховано оренду землі та в порушення вимог законодавства ділянка фактично використовується приватним агровиробником для отримання прибутку.
За тією ж схемою спрацював ще один аграрій. У березні поточного року 15 га за межами населеного пункту Миклашської сільської ради Білогірського району навчальний заклад пеердав у користування для вирощування сільськогосподарської продукції.
Однак школи не мали повноважень розпоряджатись зазначеними земельними ділянками без рішення  відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону.
Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з вимогами про визнання вказаних договорів недійсними та звільнення незаконними користувачами земельних ділянок закладів освіти.
Під час судового розгляду справ відповідачами позовні вимоги прокуратури виконані у добровільному порядку.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне