У Ярмолинцях неповнолітнього ввже двічі судили за крадіжку

Фото: cheline.com.ua

Ярмолинецький районний суд визнав винним неповнолітнього, котрого обвинувачують в крадіжці (ч. 1 ст. 185 КК України), і призначив остаточне покарання – 2 роки позбавлення волі, звільнивши від його відбування на такий же іспитовий строк, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

За вироком, на початку листопада минулого року пізно ввечері тоді ще 16-річний юнак зайшов до свого сусіда на подвір’я і виніс звідти два стартери загальною вартістю понад 3 тис. грн.. Згодом здав їх на металобрухт за 300 грн.

У суді обвинувачений свою вину визнав, зазначивши, що завдану шкоду сусіду відшкодував повністю. Своєю чергою потерпілий заявив про відсутність претензій до юнака і просив його суворо не карати.

Призначаючи покарання, Феміда врахувала ці обставини, а також те, що обвинувачений неповнолітній, тож прийшла до висновку про можливість звільнити його від відбування покарання з випробуванням.

Зазначимо, що 14 лютого 2018 року Ярмолинецький районний суд засудив цього ж юнака за ч. 3 ст. 185, «Крадіжка», до 2 років ув’язнення, звільнивши від відбування покарання з однорічним іспитовим строком.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне