У Ізяславі за поданням прокуратури арештували майно недобросовісних підприємців

Фото: todaynews.in.ua

Як повідомляють у прес-службі обласної прокуратури, Шепетівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом невиконання підприємством-боржником рішення суду про сплату коштів до бюджету м. Ізяслав.

Так, за результатами розгляду позову прокуратури, рішенням господарського суду м. Києва ще у 2015 році одне із товариств зобов’язано сплатити на користь Ізяславської міської ради кошти за безпідставне використання земельної ділянки, на якій розміщено приміщення АЗС.
Оскільки рішення суду в добровільному порядку виконано не було, його примусове виконання здійснюють органи державної виконавчої служби.
З метою забезпечення виконання рішення про стягнення до місцевого бюджету 113 тис. грн. державним виконавцем на майно боржника, в тому числі належне йому приміщення АЗС, накладено арешт та оголошено заборону його відчуження.
Разом з тим, за результатами розгляду іншого позову місцевої прокуратури, рішенням суду у березні цього року вказане товариство зобов’язано сплатити до бюджету ще 319 тис. грн. збитків, завданих використанням землі без правовстановлюючих документів.
Таким чином, на сьогодні товариство має сплатити до місцевого бюджету понад 430 тис. грн.
Попри те, прокуратурою встановлено, що всупереч наявної заборони, до погашення боргу, підприємством-боржником зазначене майно відчужено на користь третіх осіб.
Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення).
Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділенню Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне