У Кам’янці-Подільському юні помічники поліцейських пояснювали громадянам, як не стати жертвами шахраїв

Фото: ГУ НП

Як повідомили у ГУНП у Хмельницькій області, з початку року на території Хмельницької області було зареєстровано близько 700 шахрайств. Люди через свою довірливість та в деякій мірі і легковажність втрачали чималі суми коштів та цінні речі. Щоб зменшити цю сумну статистику, поліцейські регулярно проводять профілактичну роботу, а допомагають їм активісти із патріотично-правового руху «ХОМА».

Щодня поліцейські реєструють по декілька заяв від жителів області, які стали жертвами шахраїв. Намагання  дешевше придбати товари чи послуги через інтернет, довіра до псевдо банківських чи соціальних працівників часто обертається для громадян втратою чималих сум коштів.

У профілактиці шахрайств поліцейським активно допомагають члени молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА». У Кам’янці-Подільському юні активісти навіть розробили спеціальні листівки із переліком елементарних правил, дотримуючись яких, громадяни убезпечать себе від шахрайств:

— У жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, адже працівники банківських установ не проводять жодних операцій у телефонному режимі;
— Не перераховуйте гроші, поки не отримаєте замовлений товар;
— Якщо ви загубили мобільний телефон або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки;
— Ніколи не відчиняйте двері незнайомцям та нікому не показуйте, де зберігаєте гроші;
— Не вірте повідомленням про те, що ваші рідні потрапили в поліцію і потрібно заплатити викуп, щоб їх відпустили. Для заспокоєння просто передзвоніть сину чи дочці.
— Роз’яснюйте своїм дітям, що не слід розмовляти з незнайомими людьми, а також давати стороннім цінні речі, зокрема, мобільні телефони.

Роз’яснювальна робота серед населення

Листівки з такими порадами «хомівці» розклеювали в громадських місцях, поблизу банкоматів, на зупинках, а також роздавали перехожим, особливу увагу звертаючи на людей похилого віку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне