У Хмельницькій ОДА планується кадрова зачистка?

оціннювання держслужбовців
Фото: Твоє Місто

У жовтні голова Хмельницької ОДА своїм розпорядженням доручив провести оцінювання результатів службової діяльності (далі – оцінювання) керівників самостійних структурних підрозділів Хмельницької обласної державної адміністрації, які займають посади державної служби категорії “Б”.

У список потрапили:

  1. Володимир Байдич  – директор Державного архіву в області;
  2. Юрій Гриневич  – директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури;
  3. Сергій  Дашковський  – начальник управління житлово-комунального господарства;
  4. Ірина Дунаєвська  – начальник відділу містобудування та архітектури – головний архітектор;
  5. Володимир Клімов  – начальник управління молоді та спорту;
  6. Юрій Корева  – заступник начальника управління – начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації та підготовки органів управління управління з питань цивільного захисту населення;
  7. Світлана Лукомська  – директор Департаменту соціального захисту населення;
  8. Ніна Магур – начальник служби у справах дітей;
  9. Інна Михайлова  – начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю;
  10. Олег  Омелянюк  – директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів;
  11. Світлана Пасічник  – заступник начальника управління – начальник відділу розвитку будівництва та будівельної діяльності управління регіонального розвитку та будівництва;
  12. Сергій  Пенюшкевич – директор Департаменту фінансів;
  13. Ірина Трунова – начальник управління культури, національностей, релігій та туризму;
  14. Олег Фасоля  – директор Департаменту освіти і науки;
  15. Яків Цуглевич  – директор Департаменту охорони здоров’я.

Передбачувані результати

І ось перед новим роком  15 посадовців отримали свої оцінки. Як і прогнозували «Новини. Хмельницький», у цьому списку були кандидатури «на виліт»: Юрій Гриневич, Сергій Дашковський, Володимир Клімов, Олег Фасоля. Полегшив завдання губернатору, звісно, Гриневич, який звільнився. А ось ті, хто «не припав до душі» епіцентрівському губернатору отримали і відповідні оцінки:

Фото з мережі Facebook

  1. Володимир Байдич  – відмінна;
  2. Андрій Грабовський  – позитивна;
  3. Сергій  Дашковський  – негативна;
  4. Ірина Дунаєвська  – позитивна;
  5. Володимир Клімов  – негативна;
  6. Юрій Корева  – позитивна;
  7. Світлана Лукомська  – позитивна;
  8. Ніна Магур – позитивна;
  9. Інна Михайлова  – позитивна;
  10. Олег  Омелянюк  – позитивна;
  11. Світлана Пасічник  – позитивна;
  12. Сергій  Пенюшкевич – позитивна;
  13. Ірина Трунова – позитивна;
  14. Олег Фасоля  – негативна;
  15. Яків Цуглевич  – позитивна.

Законодавчі тонкощі

Відповідно до ст.44 Закону України «Про державну службу» оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій “Б” і “В”, здійснюється безпосереднім керівником державного службовця та керівником самостійного структурного підрозділу.  У цьому випадку – безпосереднім керівником є голова Хмельницької ОДА.

Законодавство передбачає, що оцінювання може відбуватись письмово чи усно, на розсуд керівника. Відповідно до розпорядження керівники підрозділів були зобов’язані подати звіт у довільній формі про свою службову діяльність щодо виконання затверджених завдань і ключових показників та подати в електронній формі безпосередньому керівнику висновок заповнений у частині опису досягнутих результатів у розрізі кожного визначеного завдання та строку його фактичного виконання. Наступним етапом були призначені співбесіди.

Фактичний результат цих співбесід Вадим Лозовий оприлюднив ще під час свого звіту за 100 днів. Його незадоволення викликала освітня, спортивна, житлово-комунальна, економічна, медична галузі та сфера соціального захисту. Що ж, Гриневич самоусунувся. Ймовірно, ані Лукомська, ані Цуглевич виявились не «по зубам» Лозовому. Хоча версія із певними домовленостями теж має право на життя. Бо хто ж ближче до самотніх пенсіонерів, як не медики та соцпрацівники?

Спортивним ротаціям бути?

Те, що не втримається на свої посаді, щоб не робив, керівник управління молоді та спорту, було зрозуміло одразу. «Примостити» на цю посаду «свою» людину для герегівців справа честі. Усе через любов їхнього лідера до спорту. Тож внутрішній конфлікт між федераціями та керівництвом управління в області лише підігрівався та частково підтримувався прихильниками політичної сили «За конкретні справи».

Подейкують, що на це місце вже є потенційний претендент – Олександр Прокопов. Результат пошуку зображень за запитом "олександр вікторович прокопов хмельницький"

Він очолював у 2014 -2015 роках Хмельницьку районну раду. Тоді він був нарфронтівцем. А вже наприкінці 2015 року він став звичайним депутатом районної ради під прапорами президентської партії.  Наразі, аби зайняти кабінет у куполі Будинку Рад, ймовірно, йому потрібно буде вкотре змінити своє політичне забарвлення.

Освіта Хмельниччини стане конкретною?

Чому такою принциповою виявилась для конкретників саме галузь освіти? Напередодні президентських виборів необхідно підтримувати тісний контакт не лише з педагогами, а й з батьками. Зіграли на руку губернатору і скандал із «Славутинкою» та реорганізація навчальних закладів в ОТГ. Звісно, ми можемо помилятись, і підводною течією, яка фактично «збила» Олега Фасолю  міг виявитись ніхто інший, як депутат обласної ради Іван Гладуняк. Саме він на сесіях і комісіях ініціював публічний «розбір польотів» з керівником департаменту та його заступницею.

У кулуарах обласної ради кажуть, що Іван Васильович навіть погрожував Михайлу Загородньому, якщо той призначить на посаду пані Козлову. Яка саме розправа чекала на голову облради невідомо, однак де-факто, розпорядження про призначення на посаду Козлової на посаду директора «Славутинки» підписала  конкретна заступниця голови облради Неоніла Андрійчук.  Тож хто кого переграв у цю «шахматну патрію» дізнаємось вже згодом.

 

Тож за три місяці на посадовців чекає чергове оцінювання. У разі отримання державним службовцем двох підряд негативних оцінок за результатами оцінювання службової діяльності такий державний службовець звільняється із служби відповідно до пункту 3 частини першої статті 87 Закону України “Про державну службу”.

Єдиний відмінник

До речі, єдиний, хто отримав відмінну оцінку є Володимир Байдич. Це впливає не лише на його премію, а й на першочергове просування по кар’єрним сходинкам. Варто зазначити, що Володимир Григорович не лише займається архівом, а й веде громадську діяльність. Так від 2009 року він очолює Хмельницька обласну громадську організацію вихідці із Хмельницької області, що проживають у Російській Федерації «Подільське земляцтво».

У 2011 році саме «Подільське земляцтво» під керівництвом Володимира Байдича сприяло підписанню угоди між Урядом Московської області та Хмельницькою обласною державною адміністрацією про торгово-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю. Між іншим Російська Федерація і досі залишається одним з найбільших економічних партнерів Хмельниччини.

І поки Президент ініціює повне припинення будь-яких стосунків із країною-агресором, на Хмельниччині досить лояльно ставляться до відповідних організацій. Та навіть намагаються підтримувати зв’язки, адже «Новацентр К» поки працює за поребриком. Як то кажуть, нічого особистого – просто політика.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне