У Хмельницькій прикордонній академії викрили корупційну “схему відкатів”

Фото: ДЗЕ Національної поліції

Посадовцю Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького повідомлено про підозру за хабарництво, інформує прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіції.

У повідомленні йдеться, що посадові особи Національної академії організували “схему відкатів” за перемогу у закупівлях. Працівниками відділом протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Військовою прокуратурою Західного регіону було задокументовано корупційну «схему» проведення конкурсних торгів. За певну винагороду забезпечували перемогу представникам комерційних структур, які брали участь у публічних закупівлях на постачання товарів та послуг для академії. Сума неправомірної вигоди за перемогу на торгах становила 15 % від загальної суми договору.

Фото: ДЗЕ Національної поліції

Так, було встановлено посадових осіб Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, що упродовж листопада-грудня 2017 року отримали «відкатів» на загальну суму 57 900 гривень.

Фото: ДЗЕ Національної поліції

18 вересня оперативники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України за процесуального керівництва Військової прокуратури Західного регіону провели обшуки за місцем служби та проживання фігурантів справи. Наразі одному з учасників злочинної «схеми», заступнику начальника одного з відділів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, повідомлено про підозру ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання останньому запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне