У Хмельницькому діти програмуватимуть роботів

Фото: khmelnytsky.com.ua

Протягом двох днів хмельницькі школярі будуть вчитися програмувати роботів та створювати анімацію. Ці незвичні уроки відбудуться в обласній бібліотеці для юнацтва.

Як повідомляє «Хмельницький» з посиланням на МТРК «Місто», протягом 17 та 18 жовтня у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва хлопці і дівчата, що цікавляться ІТ-технологіями, робототехнікою та програмуванням, візьмуть участь у цікавих майстер-класах та навчальних годинах. Учасники познайомляться із різноплановими ІТ-напрямками, протестують роботів, дронів, та дізнаються, як створити власний анімований мультфільм. Інтерактивний конкурс-виставку «ITGo!» організували Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва та громадська організація «Молодь за краще майбутнє» у рамках Європейського тижня коду в Україні.

Вчора, 17 жовтня, другокласники ліцею №17 завітали до обласної бібліотеки для юнацтва на цікаві ІТ-уроки. Тема першого заняття була присвячена програмуванню роботів.

Голова громадської організації «Молодь за краще майбутнє» Владислав Гребенюк розповів, що є така ініціатива Meet an Code, яка об’єднує багато країн. Цього року Хмельницький також долучився до цієї ініціативи.

Пізнавальні ІТ-зустрічі проведуть не лише для молодших школярів, а й для підлітків. Організатори зазначають, що програмою передбачено багато цікавого. Провідний фахівець Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Леся Романюк розповіла, що діткам дуже подобаються заняття. Уроки проходять в інтерактивній формі, хлопчики та дівчатка багато рухаються та самостійно виконують різноманітні завдання. Крім того, керівник анімаційної студії Вадим Подзігун продемонструє діткам свої напрацювання та покаже, як створювати мультфільми.

Сьогодні, 18 жовтня, старшокласники завітають на екскурсію до ІТ-компанії. Крім того, у рамках конкурсу-виставки учні презентують власні ІТ-напрацювання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне