У Хмельницькому перед судом постане шахрай, який продавав підроблені талони на пальне

Фото: galas.te.ua

Слідчі Хмельницького відділу поліції спрямували на розгляд суду матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, щодо чоловіка, який збував підроблені талони на пальне.

Підозрюваним у шахрайствах з талонами на пальне виявився 32-річний уродженець сусідньої Рівненської області, який останнім часом винаймав житло і проживав у Хмельницькому. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і грабежі.

Зловмисник підробляв талони на дизельне пальне і продавав їх за заниженою ціною. Жертвою шахрая стали троє хмельничан. Один із них і допоміг затримати зловмисника. Чоловік випадково побачив свого кривдника на речовому ринку і утримував його до приїзду поліцейських.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України, вже скеровані слідчими на розгляд суду. Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику, — позбавлення волі на строк до 3 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що поліцейські встановили причетність рецидивіста до 10 крадіжок телефонного кабелю. Затриманий виявився «кримінальником» зі стажем. Вперше притягувався до відповідальності ще будучи неповнолітнім. Пізніше неодноразово відбував покарання за крадіжки і наркозлочини. У ході розслідування правоохоронці встановили причетність рецидивіста до 10 крадіжок телефонного кабелю з підвалів багатоповерхівок. Викрадений кабель він обпалював на пустирі і здавав на металобрухт. Тепер чоловікові доведеться відповідати за двома статтями Кримінального кодексу України: 185 (Крадіжка) та 360 (Умисне пошкодження ліній зв’язку). Йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне