У Хмельницькому перед судом постануть члени злочинної групи, які займались «вибиванням» неіснуючих боргів

Фото: hm.npu.gov.ua

Як повідомляє Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області, на розгляд Хмельницького міськрайонного суду скеровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, в якому фігурують троє хмельничан, що займалися «вибиванням» неіснуючих боргів.

Детективи Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області спільно з колегами із СБУ за процесуального керівництва прокуратури у червні цього року затримали зловмисників. На період розслідування суд помістив їх під варту.

До складу злочинного угрупування входило троє хмельничан віком 27, 28 і 32 років, один із яких раніше притягувався до відповідальності за аналогічні злочини.

Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області

Правоохоронці встановили, що зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, вимагали у місцевого жителя 3 тисячі доларів США. Затримали усіх членів групи на одній із вулиць Хмельницького під час отримання ними чергової частини коштів від потерпілого в розмірі 10 тисяч гривень.

Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання одного із зловмисників поліцейські виявили дві ручні наступальні осколкові гранати «РГН».

Обвинувальний акт за двом а статтями Кримінального кодексу України вже скерований на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Чоловікам може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне