У Хмельницькому провели «ХІ Подільські медичні читання»

Фото: www.adm-km.gov.ua

8 листопада у залі Хмельницької обласної філармонії відбулася традиційна науково-практична конференція«ХІ Подільські медичні читання». Захід організували за підтримки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та за участю вченого складу Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. Присвятили конференцію «Актуальним питанням надання медичної допомоги з питань внутрішніх хвороб». Тут повідомляли про новітні досягнення за підсумками роботи міжнародних конгресів, з’їздів, симпозіумів.

Щороку «Подільські медичні читання» зацікавлюють все більшу кількість фахівців. Цього року участь у ній взяли близько 300 делегатів зі всіх лікувально-діагностичних закладів Хмельниччини, обласних закладів, центрів ПМСД, ЦРЛ, районні спеціалісти терапевтичного профілю. Запросили лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевтів, педіатрів, кардіологів та інтерністів інших спеціальностей.

Крім того, в рамках конференції провели майстер-клас з ранньої діагностики серцево-судинної патології, лікування хвороб внутрішніх органів.

www.adm-km.gov.ua

Загальносвітова статистика свідчить, що за рік об’єм медичних знань подвоюється. Тому необхідність проведення таких конференцій очевидна – щоб донести до лікарів нову інформацію, рекомендації, керівництва. Зокрема, лише в галузі кардіології наприкінці вересня було прийнято 5 нових керівництв. Це, на думку лекторів, допоможе практикуючим колегам правильно діагностувати і лікувати своїх пацієнтів, використовуючи найновішу інформацію.

До прикладу, зі 100 дорослих з підвищеним артеріальним тиском лише близько 20 відчувають його, а для решти першою ознакою цієї небезпечної хвороби може стати інсульт або інфаркт. Тому необхідно вміти вчасно та правильно виявляти проблеми з тиском. Статистика ж свідчить, що близько 42 % дорослого населення має підвищений артеріальний тиск. Тому в цьому питанні мають бути освічені не лише лікарі, але й самі громадяни. Оскільки підвищений артеріальний тиск може призвести до виникнення інсульту, інфаркту, периферичного атеросклерозу, відшарування сітківки та інших безповоротних проблем зі здоров’ям.

Хмельницький обласний Центр здоров’я

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне