У Хмельницькому засуджено ріелтора, яка шляхом обману заволоділа коштами своїх клієнтів

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину мешканки обласного центру, яка шахрайським шляхом заволоділа чужим майном.

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що шляхом обману зловмисниця ошукала місцевих мешканців, які мали намір придбати нерухомість у м. Хмельницькому.

Працюючи ріелтором, після підписання зі своїм клієнтом договору про сплату пайових внесків за будівництво квартири у багатоквартирному житловому будинку, жінка повідомила йому про необхідність укладення ще одного договору та внесення додаткової плати в рахунок вартості придбаного житла.

Коли ж переконаний у тому, що кошти будуть зараховані в оплату пайових внесків за квартиру, майбутній власник нерухомості перерахував понад 30 тис. грн. на вказаний зловмисницею рахунок, вона використала їх на власні потреби.

Аналогічно, з метою особистого збагачення, з корисливих мотивів та шляхом обману, ріелтор заволоділа коштами ще одного мешканця м. Хмельницького, який перерахував їй більше 15 тис. грн.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженій особі призначено покарання у виді позбавлення волі, від відбування якого звільнено на підставі закону про амністію. Також, її зобов’язано відшкодувати потерпілим матеріальну та моральну шкоду в розмірі 50 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне