У Летичеві судили крадія цінних металів

Фото: informator.news

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду Хмельницької області. Наприкінці минулого року житель одного із сіл Летичівського району вирушив до сусіднього села, де в око йому впала трансформаторна підстанція, розташована на території фермерського господарства. Знявши навісний замок, чоловік зайшов всередину і викрав звідти деталі з міді. Вторгував за них 1 тис. грн..

Коли за тиждень гроші закінчилися, знову пішов «на діло» до трансформаторної підстанції. Утім, цього разу, крадіжка успіхом не увінчалася: під час спроби винести чергову частину демонтованих алюмінієвих деталей його затримали охоронці ФГ, котрі викликали поліцію.

«Враховуючи особу обвинуваченого, обставини пом’якшуючі і обтяжуючі покарання, суд приходить до висновку, що міра покарання йому повинна бути призначена ближче до мінімальної межі і у мінімальній межі санкції ст. 185 ч. 3 КК України і ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі. Разом з тим, враховуючи особу обвинуваченого, щире каяття та сприяння розкриттю злочинів, суд вважає за можливе звільнити його від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку», – ідеться у вироку суду.

Також суд задовольнив цивільний позов ПАТ «Хмельницькобленерго», якому належить трансформаторна підстанція, і стягнув з обвинуваченого 7896грн. 20коп. матеріальної шкоди – вартість викраденого майна і витрати на його відновлення.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне