У Летичеві відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку

Фото: www.adm-km.gov.ua

Сьогодні голова Летичівської районної державної адміністрації Ірина Матлаєва провела засідання районної Ради регіонального розвитку. Захід відбувся за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Йосипа Антошевського, заступника голови райдержадміністрації Людмили Бойко. Були присутні керівникі структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, представники об’єднаних територіальних громад, керівникі підприємств, які здійснюють свою діяльність на території району та представників громадськості.

Головними темами засідання стали питання проведення в районі ключових реформ, зокрема медичної та освітньої, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва в районі. Не оминули під час засідання і питання децентралізації.

 

Голова районної державної адміністрації Ірина Матлаєва наголосила, що Летичівщина одна з перших, хто втілив реформу децентралізації в життя. Дана реформа здійснювалась для того, щоб наблизити владу до людей, скоротити відстань від людини до громади, яка має реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем. Децентралізація – це не лише перерозподіл грошей на місця, на задоволення самих невідкладних потреб громад, але і прийняття політичних та владних рішень, а також чіткий розподіл відповідальності між центральною і місцевою владою.

Ірина Матлаєва зауважила:

В об’єднаних громадах сьогодні найбільше ремонтуються школи, дитячі садочки, будинки культури, місцеві дороги. Адже для цього є відповідний ресурс, є лідери громад, які ведуть за собою людей, і повинні мати відчуття відповідальності перед місцевими жителями.

Що стосується медичної реформи, то за словами голови райдержадміністрації, на її втілення в життя очікує майже третина всього населення країни. В планах – потужна мережа з понад чотирьох тисяч сільських амбулаторій. 513 нових амбулаторій вже будуються. В Летичівському районі вже розпочато будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Новокостянтинів. Обсяг фінансування якої у 2018 році за рахунок субвенції становить 5 385,186 тис.грн.

Також Ірина Дмитрівна повідомила присутнім, що в Летичівському районі буде розроблено план перспективного розвитку району на 2019-2021 роки. В ньому буде визначено переваги і пріоритети розвитку Летичівщини та який буде обговорено із громадянами нашого краю.

За інформацією Летичівської райдержадміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне