У мисливців – свято! Сьогодні на Хмельниччині розпочнеться сезон полювання на пернату дичину

Фото: sheplis.com.ua

Прес-служба Шепетівського лісгоспу повідомляє, що у першу суботу серпня постріли з рушниць сповістять про те, що у нашому краї відкрито сезон полювання на пернатих.

Як поінформував головний мисливствознавець Шепетівського району Руслан Танчук, полювання на пернату дичину розпочнеться з 16-ї години 4 серпня й триватиме по 30 грудня включно. Протягом цього терміну мисливці зможуть полювати на качок (крім рідкісних гоголя, черні білоокої, савки, огара галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, козарок білощокої та червоноволої), лиски. Зможуть вони добути й куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків — морського та малого великодзьобого, галстуньчика, пісочників, плавунців, баранця великого) та голубів (окрім голуба-синяка, який охороняється).

За словами Руслана Анатолійовича, установлено, що днями полювання на пернатих є субота та неділя, а крім того й середа, але лише до 1 листопада включно.

Тож, щоб відчуття мисливського «драйву» не було затьмарене порушеннями правил полювання, мисливцям варто ознайомитись з відповідним наказом «Про проведення полювання у мисливських угіддях ДП «Шепетівське лісове господарство» у мисливський сезон 2018–2019 років».

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне