У Наркевичах відкрили ЦНАП

Фото: narkevycka-gromada.gov.ua

Центр надання адмінпослуг – шлях подолання корупції

На сьогодні триває процес розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у всіх регіонах України. Розвивати мережу таких центрів почали всього кілька років тому. Їх ідея в тому, щоб дати можливість людям в єдиному центрі подавати документи в різні державні органи. Саме тому, у Наркевицькій об’єднаній територіальній громаді був створений Центр надання адміністративних послуг.

Серед переваг ЦНАПу можна відзначити такі: орієнтація на потреби замовника послуги, запровадження принципу «єдиного офісу», оперативне надання послуг, розширені та зручні «прийомні години», в тому числі робота без обідньої перерви та в суботу, доступність інформації з різних джерел (стенди, телефон тощо), комфортні умови очікування та заповнення документів, так як не має прямої зустрічі з посадовцями, отже і зменшуються корупційні дії.
Тільки на ремонт ЦНАПу було потрачено близько 300 тисяч гривень, були закуплені меблі, оновлена сантехніка та створені комфортні умови для очікування – є дитячий куточок, безкоштовна Wi-Fi зона.

У новоствореному Центрі розроблено інформаційні та технологічні картки, які розміщено на рецепції.

Основні послуги, які надаються у ЦНАП смт.Наркевичі: консультаційні – безпосередній прийом громадян, відповіді на запитання, на звернення, одержані електронною поштою, телефоном; реєстраційні – реєстрація звернень у системі документообігу (заяви, скарги, пропозиції, заяви на отримання адміністративних послуг); запис на прийом до посадовців; видача результатів адміністративних послуг; реєстрація прав на рухоме та нерухоме майно, реєстрація місця проживання та всі послуги, які пов’язані з земельними відносинами. Також планується і надавати послуги, пов’язані з містобудівною діяльністю. В данному Центрі є своя база учасників бойових дій, яка оновлюється і які обслуговуються позачергово.

За словами голови Наркевицької об’єднаної територіальної громади Любов Гули: “З формуванням в Україні об’єднаних територіальних громад та децентралізації владних повноважень громади мають більш широкі власні повноваження, ми тепер маємо змогу якісно надавати не лише адміністративні, а й комунальні та інші послуги. Ці послуги можуть бути також доступнішими. Для цього в центрі об’єднаної громади буде працювати ЦНАП, бо жителі громади витрачають багато часу та коштів, щоб отримати необхідні для них послуги,бо найближчі ЦНАПи розміщені в районному та обласному центрі м.Волочиськ та м.Хмельницький відповідно,що знаходяться на відстані близько 40 км від смт. Наркевичі, а від більш віддалених сіл нашої громади, то більше 50 кілометрів.”

Матеріал підготовлено за інформацією прес-служби Наркевицької ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне