У Нетішині пожежники тренувались гасити АЕС

Фото: ХАЕС

Як повідомляє прес-служба відомства, 26 червня відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі в машинному залі одного із енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Метою заходу було відпрацювання взаємодії оперативного персоналу станції, оперативно-рятувальних підрозділів 3-го державного пожежно-рятувального загону під час ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Рятувальники на тренуванні

За тактичним задумом, в результаті порушення технологічного процесу сталася розгерметизація трубопроводу переливного маслобака в машинному залі, що призвело до розливу масла та його загоряння на площі 150 кв.м. Пожежа спричинила сильне задимлення, а вогонь загрожує розташованому поряд обладнанню.

Негайно до місця виклику прибувають рятувальники, які оперативно приступають до ліквідації умовної пожежі. Разом із ними виконують свої обов’язки і працівники відповідних аварійних підрозділів об’єкту.

Рятувальники  мали змогу відпрацювати спільні дії із черговим персоналом АЕС, а керівний склад підрозділів Служби порятунку – вдосконалити навички та практичні дії щодо організації та проведення ліквідації надзвичайних ситуацій при гасінні пожеж розлитого мастила.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне