У Новоушицькому районі намагались віддати у власність землі водного фонду

Фото: OLX.ua

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного відчуження землі, розташованої в межах прибережної захисної смуги річки Дністер, повідомляє прес-служба контролюючого органу.

Ще у 2011 році за результатами розгляду позову прокуратури Хмельницької області судом скасовано незаконне розпорядження голови Новоушицької райдержадміністрації, яким затверджено проект землеустрою щодо відведення у приватну власність для ведення садівництва земельної ділянки площею 0,8 га.
Водночас, за позовом прокуратури визнано недійсним і державний акт на право власності на вказану земельну ділянку, виділену із земель сільськогосподарського призначення на території Вільховецької сільської ради Новоушицького району, оскільки фактично ділянка відноситься до земель водного фонду.
Утім, попре поінформованість органів Держгеокадастру про наявність зазначеного рішення, у липні минулого року посадовцями незаконно проведено державну реєстрацію права приватної власності на ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дністер.
Таким чином із державної власності протиправно вилучено ділянку водного фонду вартістю близько 200 тис. грн.
Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділенню Новоушицького відділення Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Нагадаємо, один з найбільших хабарів, які отртмували посадовці Хмельниччини був саме у Новоушицькому районі. У 2011 році голову Новоушицької РДА Анатолій Сажієнко затримали під час отримання хабаря 10 млн. 520 тис. 500 грн за надання у власність земельних ділянок площею 33 га на території Новоушицького району.
Ухвалою Апеляційного суду Хмельницької області від 12 листопада 2013 року вирок Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 25 червня 2012 року щодо Сажієнка змінено. Перекваліфіковано його дії з ч. 3 ст. 368 на ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України виключено з вироку кваліфікуючу ознаку «за попередньою змовою групою осіб» та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права обіймати посади, повязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обовязків, строком на 3 роки та з конфіскацією майна, яке є його власністю, крім житла.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне