У Новоушицькому районі затримали браконьєра

Фото: ГУ НП

Під час операції «Нерест» дільничні офіцери Новоушицького відділення поліції виявили браконьєра, який, попри заборону, здійснював вилов риби сітями.

Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, чоловік незаконно рибалив на річці Калюс поблизу с.Глібівка. Правопорушником виявився мешканець одного із сіл Новоушицького району. Він вийшов на промисел у повному екіпіруванні – надувний човен, риболовні сітки.
Рибалка встиг виловити близько 150 рибин різних видів, загальна вага яких становить понад 45 кг. Своїм протиправним вчинком він заподіяв державі збитки у розмірі близько 23 тисяч гривень.
Знаряддя вилову, а саме – 6 рибальських сіток та човен, у селянина вилучили. Наразі йому доведеться відповідати за свій вчинок перед законом.
За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне