У Шепетівці за зберігання наркотиків судитимуть 72-річну жінку

609554_news
Фото: kma.court.gov

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу за фактом незаконного придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту (частина 1 статті 309 Кримінального кодексу України). Як повідомляє Хмельницький апеляційний суд, цей злочин інкримінують 72-річній жительці Шепетівки.

За версією слідства, торік жінка виростила у себе на городі рослину коноплі, згодом її зірвала та подрібнила. Таким чином отримала для власного споживання канабіс, що містить у своєму складі речовини, обіг яких в Україні обмежено. Також він вважається особливо небезпечним наркотичним засобом.

Санкція інкримінованої їй статті передбачає покарання штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або ж виправними роботами на строк до двох років. Також стаття передбачає арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, суд визнав недійсним наказ Держгеокадастру, яким жінці безоплатно передали 2 га землі. Віньковецький районний суд за позовом прокурора визнав недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області. Цим документом затвердили проект землеустрою і вдруге безоплатно надали жінці у власність земельну ділянку площею 2 гектари. Вимогу прокурора про витребування ділянки у чоловіка, який в подальшому її купив, не задовольнили.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне