У Старокостянтинові прокуратура повернула спортшколі 41 га землі, які використовувались не за призначенням

Фото: newskm.net

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання земельних ділянок, переданих державою в постійне користування дитячо-юнацькій спортивній школі.

В минулому році між позашкільним навчальним закладом та місцевим суб’єктом господарювання укладено договір про спільну діяльність, відповідно до якого останньому в користування передано дві ділянки загальною площею 41 га, розташовані в межах м. Старокостянтинів.
Під виглядом вказаного правочину насправді приховано оренду землі, наданої школі для ведення підсобного сільського господарства.
У порушення вимог Земельного Кодексу України, земельна ділянка фактично використовувалась приватним суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
«З цих підстав та з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення незаконним користувачем земельних ділянок спортивної школи», – повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.
Під час розгляду справи у господарському суді Хмельницької області договірні відносини між відповідачами припинено добровільно, земельну ділянку вартістю майже 700 тис. грн. повернуто законному користувачу.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне