В Хмельницькому суд арештував нерухумість крупної сітки супермаркетів

Фото: АТБ. Фото: прес-служба компанії

Як повідомляє портал uainfo, Дніпровський районний суд міста Київ арештував п’ять приміщень, які належать торговій мережі АТБ.

ВІдповідно тексту рішення суду оприлюдненого у реєстрі судових рішень reyestr.court.gov.ua, спір стосується банку-банкрута “Форум”, який ще в травні-2017 передав нерухоме майно в кредит (за договором іпотеки) для ТОВ “Агас”. Надалі нерухомість була виведена з-під застави і передана третім особам, тобто, мережі АТБ.

Йдеться про таку нерухомості: нежитлові приміщення площею 851,8кв.м. і 77,1 кв.м. по вул. Курчатова в м.Хмельницькому; нежитлові приміщення площею 404,3 кв.м. і 292 кв.м. по вул. Подільська, 25 в м.Хмельницькому; нежитлове приміщення площею 806,1 кв.м. по вул. Червоноармійська, 42 в м Кам’янець-Подільському.

У тексті рішення суду йдеться, що якась особа, реалізуючи злочинний умисел директора ТОВ “Агас”, перебуваючи в злочинній змові, використовуючи підроблені документи про зняття обтяження з предмета іпотеки, звернулося до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу з метою відчуження зазначеного нерухомого майна. Після чого приміщення перейшли у власність третім особам, а саме, – компанії “АТБ-Торгстрой”.

У суді зазначили, що саме незаконне зняття обтяжень на вищевказане майно призвело до подальшого укладення угод, спрямованих на розділ майна і його відчуження шляхом перереєстрації на користь АТБ. Тобто, мережа АТБ фактично вплуталася в каламутну операцію з купівлі нерухомості, злочинним шляхом виведеної з-під банківської застави. Тепер, на думку судді, нерухомість, яка дісталася мережі АТБ після того, як її вивели з-під застави за іпотечною позикою в банку “Форум”, повинна залишатися і далі під арештом.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне