Вартові АЕС вперше отримали грошові сертифікати на майже 19 мільйонів гривень для придбання житла (ВІДЕО)

Фото: Національна гвардія України,

Як повідомляє Національна гвардія України, військовослужбовці які охороняють атомні електростанції України, вперше в історії отримали сертифікати на грошову компенсацію за належне для отримання жилого приміщення загальною сумою майже 19 мільйонів гривень. Поліпшити свої житлові умови в такий спосіб зможуть 19 військовослужбовців НГУ в місті Нетішин, 14 – у місті Вараш, 3 – в Южноукраїнську та 1 – в Енергодарі.

Надання гвардійцям грошової компенсації за неотримане житло стало можливим завдяки тісній співпраці командування Нацгвардії з керівництвом державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» та підтримці Уряду.

Про це в четвер, під час урочистостей з нагоди вручення грошових сертифікатів на території Хмельницької АЕС, зазначив командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров.

«Турбота про військовослужбовців дуже важливе завдання на всіх державних рівнях. З керівництвом «Енергноатому» ми проводимо плідну роботу в цьому напрямку. І сьогодні унікальне свято. Вперше в історії завдяки плідній діяльності керівництва Національної гвардії, потужній роботі керівництва «Енергоатома», згоди Уряду і вищого керівництва країни, вдалося запустити механізм вирішення житлових проблем ветеранів і військовослужбовців Національної гвардії України, які охороняють атомні електростанції», – сказав він.

Юрій Аллеров переконаний, що колективи АЕС та гвардійці, які охороняють ці важливі державні об’єкти – одна велика сім’я.  Він подякував керівництву ДП «НАЕК «Енергоатом» за багаторічну співпрацю та підтримку військовослужбовців Нацгвардії України.

«Ця подія, заради якої ми сьогодні зібралися, яскраво свідчить, що ми чудово розуміємо, що людина живе не тільки за рахунок заробітної плати. Для неї ключове значення має житло. Людина прив’язана до місця роботи повинна мати місце куди зможе прийти після важкої роботи на вахті чи після несення бойового чергування відпочити, утримувати сім’ю в належних умовах. Я переконаний, що сьогоднішня подія покращить моральний клімат військовослужбовців. Хочу запевнити, що ми на цьому не зупинимося і, надалі відшуковуватимемо можливості покращувати умови перебування на службі наших військовослужбовців», – наголосив президент державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

За його словами, в Україні більша половина електроенергії виробляється підприємствами «Енергоатома» – атомними електростанціями, які є об’єктами підвищеної небезпеки. Тому дуже важливо надійно забезпечити ядерну безпеку, а також фізичний захист АЕС для унеможливлення прояву ядерного тероризму. Юрій Недашковський підкреслив, що колективи атомних електростанцій разом із військовослужбовцями Нацгвардії спільно виконують завдання по забезпеченню потреб в електричній енергії домашніх господарств та економіки країни в цілому.

«Нас об’єднує спільне завдання. Ми забезпечуємо всі потреби в електричній енергії нашої держави. Станція повинна працювати надійно. Військовослужбовці Національної гвардії України забезпечують охорону і фізичний захист атомної електростанції. Ми разом забезпечуємо енергетичну безпеку держави. Ми виконуємо спільну справу, і хочу сказати що робимо це дуже успішно», – зазначив президент державного підприємства «НАЕК «Енергоатом».

Генерал-полковник Юрій Аллеров особисто подякував за плідну роботу колективам військових частин НГУ, які наразі охороняють Хмельницьку та Рівненську АЕС.

Національна гвардія України

Вручення сертифікатів, військовослужбовці

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне