Відбулася колегія Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства

Фото: Хмельницьке ОУЛМГ

Під головуванням начальника управління П.С.Пешка відбулася колегія Хмельницького  обласного управління лісового та мисливського господарства з наступним порядком денним:

1.Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підвідомчих
підприємств обласного управління за І півріччя 2018 року.

Перший заступник начальника управління – головний лісничий Золотий П. С.

2.Про результати аудиту ефективності, проведеного територіальним управлінням Рахункової палати.

Перший заступник начальника управління – головний лісничий Золотий П. С.

Заступник начальника управління – начальник відділу використання лісосировинних ресурсів Безноско Ю.Л.

Заступник начальника  управління Семенець О.П.

3.Про підсумки трудового суперництва за І півріччя 2018 року.

Заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економічного аналізу Слободян А.І.

4.Різне.

Відкриваючи засідання, П.С.Пешко детально проінформував про хід наради і колегії Держлісагентства, що відбулися в Києві минулого тижня, а також акцентував увагу на завданнях, поставлених перед галуззю. Зокрема , необхідно впроваджувати новітні технології на лісозаготівлі, вчасно розробляти  насадження від сухостою, предметніше займатися будівництвом лісових автомобільних доріг, мисливським господарством, рекреацією, посилити увагу до роботи прес-служб управлінь та підприємств.

На колегії ХОУЛМГ було детально проаналізовано  роботу підвідомчих підприємств  за 6 місяців, загострено увагу на недоліках.  Перший заступник начальника управління-головний лісничий П.С.Золотий зазначив у доповіді, що  обсяг реалізації продукції зріс на 35 відсотків  до відповідного періоду минулого року і  склав  майже 395 мільйонів гривень.  Усі підприємства спрацювали без збитків. Фінансовий результат (чистий прибуток) становить 9 мільйонів 478 тис. грн. Нараховано 7 мільйонів 107 тисяч гривень відрахувань частини чистого прибутку до державного бюджету.

Хмельницьке ОУЛМГ

На ведення усього комплексу  лісогосподарських робіт підприємствами управління використано майже 140 млн. грн., з них лише 1,4 млн. грн. з держбюджету.

Лісопродукція реалізовувалася в основному на внутрішній ринок. За звітний період вітчизняному товаровиробнику поставлено продукції на суму 351 млн. грн. – 129 відсотків до   відповідного періоду минулого року. Також підприємства управління відправляли готову лісопродукцію на експорт. Її реалізовано  на суму майже 44 млн. грн.

Вартість знеособленого кубометра реалізованої деревини склала 1225 грн. при 992 грн. за перше півріччя минулого року. Це один із найкращих показників серед підприємств галузі.

Середньомісячна заробітна плата одного  штатного працівника зросла за звітний період на 6459  і склала 18300 гривень. Вона є найбільшою в галузі. Серед двадцяти п’яти підприємств галузі, що мають найбільшу заробітну плату – шість з нашого управління.

Значне зростання оплати праці стало можливим завдяки збільшенню реалізації продукції на одного штатного працівника по управлінню на 37 відсотків. А становить вона 241 тис. грн. і є однією з найбільших у галузі.

Серед двадцяти п’яти підприємств галузі, що мають найбільшу продуктивність праці штатних працівників,  Славутське ЛГ  на третьому, Ярмолинецьке ЛГ  – на 24 місці.

Завдяки успішній роботі підприємств вдалося значно збільшити капітальні інвестиції, які становлять за півріччя  16 мільйонів 694 тис. грн.

За звітний період до бюджетів усіх рівнів внесено майже 120 млн. грн. – на 32 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. Єдиного соціального внеску сплачено 40 млн. грн. – на 14 млн. грн. більше, ніж за перше півріччя  минулого року.

Говорячи про лісове господарство, П.С.Золотий зазначив, що основні показники в лісокультурному виробництві виконані повністю. На жаль, за півроку збільшилася загальна  площа  всихаючих  насаджень   з  4710,5  до  11235,7 га.  Темпи їх  розробки  залишають  бажати  кращого.

Підбиваючи підсумки діяльності підприємств за півріччя, начальник управління П.С.Пешко подякував колективам за успішну працю. Разом з тим він закликав енергійніше виконувати програму стратегічного розвитку лісового господарства,  а також зажадав підняти на новий рівень власну переробку деревини, не зволікати з розширенням побічного користування та із створенням підсобних господарств.

На колегії детально проаналізовано результати аудиту, проведеного в лісогосподарських підприємствах територіальним управлінням Рахункової палати. Перший заступник начальника управління П.С.Золотий, заступник начальника-начальник відділу використання лісосировинних ресурсів Ю.Л.Безноско, заступник начальника управління О.П.Семенець зупинилися на виявлених недоліках, закликали перевірені лісгоспи негайно їх усунути, а інші – не допускати порушень.

Відбулося нагородження кращих підприємств в трудовому суперництві. Переможцем  із врученням перехідного прапора визнано Славутське лісове господарство (директор В.В.Сапожнік). Друге місце присуджено Летичівському лісгоспу (директор В.М.Сивун), третє – Ярмолинецькому лісгоспу (директор І.І.Кирилюк).

На колегії розглянуто низку інших питань діяльності підприємств. Зокрема, йшлося про заготівлю й реалізацію тріски паливної, рекреаційну діяльність, роботу прес-служб управління та лісгоспів, відомчого інтернет-магазину, про підготовку підприємств до осінніх ярмарків та обласної спартакіади лісівників.

За інформацією прес-служби Хмельницького ОУЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне