Власники елітних авто сплатили до місцевих скарбниць Хмельниччини понад 7 мільйонів гривень

Власники елітних авто сплатили до місцевих скарбниць Хмельниччини понад 7 мільйонів гривень
Фото: espanarusa.com

Протягом десяти місяців 2018 року до місцевих бюджетів Хмельницької області сплачено 7 мільйонів гривень транспортного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 2,4 мільйони гривень, або на 151 відсоток. Із загальної суми, юридичні особи спрямували 2,6 мільйона гривень та левову частку надходжень отримано від фізичних осіб – майже 4,4 мільйони гривень.

Заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк зазначив:

Позитивна динаміка сплати податків на Хмельниччині зумовлена ефективною роз’яснювальною кампанією серед громадян, а також злагодженою аналітичною роботою підрозділів адміністрування податків

Нагадаємо, відповідно до норм Податкового кодексу України власники певної категорії автотранспорту мають сплатити транспортний податок. Об’єктом оподаткування є легкові авто, віком не старше 5 років та середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат. Ставка транспортного податку в річному вимірі становить 25 000 грн за автомобіль. Слід пам’ятати, що у випадку, коли ви є власником кількох автомобілів, які підпадають під оподаткування, податок необхідно сплачувати за кожен автомобіль.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне