Вони здійснили свій останній політ! Учасники навчання “Чисте небо – 2018” вшанували пам’ять загиблих пілотів

Фото: facebook

Вчора, 17 жовтня, на військовому аеродромі Старокостянтинова, що Хмельниччині, учасники багатонаціонального навчання “Чисте небо – 2018” вшанували пам’ять загиблих пілотів екіпажу Су-27, який зазнав катастрофи у Вінницькій області під час виконання навчально-бойового польоту – про це повідомили у прес-центрі командування повітряних сил Збройних сил України.

Особовий склад як української сторони так і американської висловили співчуття, а також зазначали, що найкращим вшануванням нашим побратимів – продовжити навчання та виконати завдання, які визначені планом навчань.
Вони здійснили свій останній політ у небо та світла пам’ять про загиблих побратимів назавжди залишиться у наших серцях!

Нагадаємо, що Катастрофа винищувача Су-27УБ у Вінницькій області сталася під час виконання навчально-бойового польоту. Внаслідок авіаційної катастрофи загинуло двоє пілотів – екіпаж літака.

Зараз на місці події працює група офіцерів Командування Повітряних Сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

Літак розбився 16 жовтня, близько 17 години у полі поблизу селища Уланів. Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник ПЕТРЕНКО Іван Миколайович, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування “Схід” Повітряних Сил Збройних Сил України. Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

ПЕТРЕНКО Іван Миколайович

Другим членом екіпажу був військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США підполковник Сет «Джетро» Нерінг, пілот-винищувач 194-ї винищувальної ескадрильї, яка входить до складу 144-го винищувального крила Національної гвардії штату Каліфорнія, що базується в Фресно.

Підполковник Сет «Джетро» Нерінг (військовослужбовець із США)

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне