Винахідливий підприємець сплатить штраф у сумі понад 2,7 млн грн за ухилення від сплати податків

Фото: BBC.com

Слідчим управляннім фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно підприємця, який, ухиляючись від сплати податків, завдав державі збитків у значних розмірах.

Аби встановити реальні обсяги завданої «підприємливим» бізнесменом шкоди, працівники управління податків і зборів з фізичних осіб провели позапланову документальну перевірку його господарської діяльності.

Встановлено, що ФОП, перебуваючи на загальній системі оподаткування, протягом 2016-го та 2017-го років не задекларував доходи і, як наслідок, не сплатив податок на доходи фізичних осіб та військовий збір у сумі, що перевищує 2 мільйони гривень. А також не відрахував до державного цільового фонду понад 200 тисяч гривень єдиного соціального внеску.

При цьому фіскали встановили банківські рахунки підприємця і виявили надходження на них коштів від різних контрагентів в іноземній та національній валюті у розмірі понад 23 мільйони гривень.

У підсумку несумлінний платник таки змушений буде відрахувати до бюджетів та соціальних фондів частину доходів, але вже з урахуванням штрафних санкцій. Тепер загальна сума до сплати йому становитиме понад 2,7 мільйона гривень.

«Працівники фіскальної служби на сьогоднішній день мають досить дієві інструменти, які дозволяють відстежувати зв’язки суб’єкта господарювання з контрагентами, рух коштів та формування доходів та витрат тощо. Тож не варто розраховувати, що спроба заниження бази оподаткування, особливо істотного, залишиться не поміченою. Це аксіома: податки потрібно платити і не шукати зайвих пригод», – зазначила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.

За інформацією  ГУ ДФС у Хмельницькій області .

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне