З 15 жовтня у Шепетівці діятимуть нові тарифи на водопостачання і водовідведення

Фото: Kurs.if.

27 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради. Одним із найвагоміших питань цього дня було рішення про коригування тарифу на комунальні послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, повідомляє сайт міста Шепетівка. Члени виконавчого комітету розглянули лист директора Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Віталія Бикова та розрахунки тарифів на зазначені послуги.

При розрахункових планових витратах на оплату праці, були дотримані всі вимоги Законодавства про працю, а також вимоги Галузевої угоди. Скоригований тариф по централізованому водопостачанню та водовідведенню має нульову рентабельність для підприємства. Підвищення тарифів відбудеться з 15-го жовтня 2018 року

Здебільшого комунальники мотивують збільшення тарифів збільшенням заробітних плат, які мають бути перераховані згідно нового прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з першого  вересня по листопад  2018 року у розмірі 1841,00 грн, з першого грудня по вереснь 2019р — 1921 грн.

Тим не менш, скоригований тариф по централізованому водопостачанню та водовідведенню має нульову рентабельність для підприємства.

Отож, планові тарифи становлять:

1. На централізоване водопостачання-(з ПДВ):

– Населення, бюджетні установи та інші споживачі — 16,00 грн/куб.м;

2. На централізоване водовідведення-(з ПДВ):

– Населення, бюджетні установи та інші споживачі — 15,85 грн/куб.м;

– Суб”єкт господарювання у сфері централізованого водовідведення — 15,73 грн/куб.м.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне