З початку року на Хмельниччині викрили 79 адмінпорушників антикорупційного законодавства

Фото: galinfo.com.ua

Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, співробітники управління захисту економіки в Хмельницькій області за 4 місяці 2018 року склали та направили на розгляд судів Хмельницької області 79 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
Одне з найпоширеніших правопорушень — несвоєчасне подання електронних декларацій (44 факти). Також викрито 26 фактів неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Крім того, притягувались до відповідальності особи за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації та за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності — по 2 факти в кожному випадку.
Серед викритих правопорушників — депутати місцевих рад Хмельницької області, посадові особи органів місцевого самоврядування, працівники судових установ області (в тому числі професійні судді), державні службовці, працівники правоохоронних органів та інші категорії осіб, уповноважені на виконання функцій держави.
У судовому порядку вже розглянуто 33 адміністративні справи відносно 22 осіб. Рішеннями судів правопорушників оштрафовано на загальну суму понад 19 тисяч гривень.
Крім того, на виконання вимог частини 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції» Управлінням захисту економіки в Хмельницькій області спрямовано на розгляд органам влади та управління 6 подань про проведення службового розслідування відносно правопорушників.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне