За розбійний напад на продавця двох хмельничан засуджено на 7 та 8 років позбавлення волі

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура
Стороною обвинувачення у суді доведено вину двох мешканців обласного центру, які, з метою заволодіння чужим майном, здійснили розбійний напад.
Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у квітні цього року двоє непрацюючих, раніше судимих за майнові злочини, чоловіків вирішили збагатитись у злочинний спосіб.
У вечірню пору вони навідались в один із продуктових магазинів м. Хмельницького, та коли продавець відмовилась надати їм товари у борг, вирішили вчинити розбійний напад.
Попередньо домовившись між собою, спільники проникли до магазину, де, скориставшись беззахисністю жінки, напали на неї та, погрожуючи їй застосуванням зброї, із каси викрали кошти в сумі майже 9 тис. грн.
При цьому, небайдужі перехожі, які через вікно помітили злочинні дії зловмисників, намагалися їх затримати та одразу ж викликали працівників поліції.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у сховище) Кримінального кодексу України.
З урахуванням усіх обставин справи, вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженим призначено покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне