За систематичне ігнорування рішення суду та невиконання Закону ярмолинчанина притягнуто до кримінальної відповідальності

Фото: kma.court.gov.ua

30 серпня 2018 року суддею Хмельницького міськрайонного суду було затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, згідно якої останнього визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 382 КК України (невиконання судового рішення) та призначено йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.
На підставі статті 75 КК України чоловіка від відбування призначеного покарання звільнено з випробовуванням зі встановленням іспитового строку 1 рік та покладено наступні обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.
А притягненню чоловіка до кримінальної відповідальності передувало наступне:
У вересні 2017 року жителя Ярмолинеччини було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124 ч. 1 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) ст. 130 (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік.
В лютому 2018 року, чоловік, достовірно знаючи про наявність вказаної постанови суду, оскільки безпосередньо прийняв участь при розгляді матеріалів про адміністративне правопорушення, керував транспортним засобом по автодорозі Н-03 «Житомир-Чернівці» на 197 км., та за порушення Правил дорожнього рух щодо нього винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 4 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами).
Вищевказане не зупинило чоловіка та вже в квітні 2018 року чоловік знову ж таки сів за кермо та за порушення Правил дорожнього руху щодо нього 27.04.2018 року складено протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 122-2, частиною 2 статті 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) та цього ж дня винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, за якою правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 4 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) .
Чоловік, достовірно знаючи про існування рішення суду, яким його позбавлено права керування транспортним засобом, двічі керував транспортним засобом, не маючи на те права, та ще й останній раз перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, тим самим вперто ігнорував рішення суду, що і мало наслідком притягнення особи до кримінальної відповідальності.

*Угода про визнання винуватості – це домовленість, оформлена відповідно до вимог ст. 472 КПК України, між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим, відповідно до умов якої останній беззастережно визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, також сторони досягають згоди щодо обов’язків підозрюваного чи обвинуваченого щодо співпраці у викритті кримінального правопорушення, узгодженого покарання та згоди підозрюваного, обвинуваченого на його призначення або на призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

Про подію повідомляє прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне