За втручання прокуратури бюджет смт Вовковинці на Деражнянщині поповниться на понад 400 тис грн

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Олександр Терлецький, господарським судом Хмельницької області розглянуто справу за позовом місцевої прокуратури про стягнення на користь Вовковинецької селищної ради із товариства 408 тис. грн. заборгованості щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури селища.

Встановлено, що у 2017 році вказаним товариством здійснено реконструкцію зерносушильного комплексу, що знаходиться у смт Вовковинці.

У зв’язку із проведенням робіт, суб’єктом господарювання, як їх замовником, із органом місцевого самоврядування укладено договір про пайову участь, відповідно до якого товариство зобов’язалось сплатити до бюджету більше як 600 тис. грн.

Із необхідної суми сторона договору сплатила лише 200 тис. грн., решту на користь селищної ради так і не перерахувала, а претензії з вимогою сплатити кошти не виконала.

Тому стягнення вказаної заборгованості у судовому порядку вимагала прокуратура. Рішенням суду позовні вимоги задоволено та недобросовісного замовника будівництва зобов’язано сплатити суму боргу та штрафні санкції, нараховані у зв’язку із невиконанням зобов’язань.

Відтак, за реагування прокуратури бюджет смт Вовковинці поповниться на понад 400 тис. грн.

Повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне