Збірна Хмельниччини стала чемпіоном України з пішохідного туризму серед учнівської молоді

Фото: ХОЦТКУМ

Остання перемога на всеукраїнських змаганнях у команди Хмельниччини була в далекому 1996 році. Тому радість за сходження команди учнівської молоді області на найвищу сходинку п’єдесталу пошани України з пішохідного туризму переповнює всіх, хто займається або причетний до цього виду спорту.

З 18 до 23 липня в с. Теремне Острозького району Рівненської області проводився 47-й Чемпіонат України з пішохідного туризму серед юнаків. Збірна команда Хмельницької області стала чемпіоном України з пішохідного туризму серед учнівської молоді.

Збірники області з туризму

Кропітка праця передувала цій перемозі. Довгий і тернистий шлях пройшла команда, перш ніж піднятись на переможний олімп. В минулому році основний склад цієї команди виборов шосте місце на такому ж чемпіонаті. Під керівництвом досвідчених тренерів  Габая Юрія та  Яценюка Романа команда готувалась до найважливішого старту протягом року: різноманітні змагання, навчально-тренувальні збори відшліфовували фізичну, тактичну, психологічну підготовку, техніку виконання  прийомів на різних дистанціях.

На цьому Чемпіонаті близько 300 спортсменів з різних куточків України змагались на трьох дистанціях: «Смуга перешкод» (командні змагання),  «Крос-похід» (командні змагання) та «Смуга перешкод» (особисто-командні змагання). Наші вихованці виступали рівно, посіли 2-ге, 2-ге, та 3-тє місця на відповідних дистанціях і за сумою місць в загальному заліку стали переможцями.

Найцікавішою і водночас найскладнішою дистанцією був «Крос-похід», де спортсмени демонстрували свою командну роботу та злагодженість дій, вміння орієнтуватися на місцевості, долати різноманітні природні перешкоди. На цій дистанції 6 чоловік виконали норматив кандидата у майстри спорту України.

Найщиріші вітання членам збірної  Хмельницької області! В історії розвитку дитячо-юнацького спортивного туризму Хмельниччини закарбуються імена чемпіонів та їхніх наставників! З перемогою повернулись додому вихованці Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді – Бойко Владислава, Ляшкова Вероніка, Рудчук Вікторія, Домбровський Ілля, Мороз Олександр, Захарчук Владислав (керівники гуртків Габай Юрій, Яценюк Роман) та вихованці Хмельницького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді – Кучерін Богдан, Стояновський Максим (керівник гуртків Загоруйко Юрій).

“Впевнені, успіх команди підніме рівень розвитку спортивного туризму в області, поставить його на вищий щабель. Так тримати!!! ” – запевняє директор ХОЦТКУМ Н. Колесник

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне