Жительку Старокостянтинова суд визнав винною у ДТП, де постраждала велосипедистка

Фото: kma.court.gov.ua

Водій легковика отримала два роки виправних робіт, з відрахуванням 20% заробітку в дохід держави, поавідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

ДТП сталося на нерегульованому перехресті рівнозначних доріг. Водій легковика в порушення ПДР не надала перевагу  в русі велосипедистці, яка наближалась з правої сторони. Унаслідок зіткнення остання отримала травми середньої тяжкості.

У суді водій заявляла, що саме велосипедистка мала її пропустити, оскільки рухалась по дорозі, яка є значно вужчою.

“…судом достеменно встановлено, що перехрестя вулиць Замкова та Шолом Алейхема в м. Старокостянтинові, де сталась дорожньо-транспорта пригода, є нерегульоване перехрестя рівнозначних доріг, про що свідчить відсутність дорожніх знаків, які б визначали чи вказували на пріоритетність однієї з доріг по відношенню до другої, однакове асфальтобетонне покриття доріг…”, – йдеться у вироку.

Таким чином суд залишив без змін вирок районного суду: “визнати винною за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) і призначив їй два роки виправних робіт із відрахуванням 20% заробітку в дохід держави.” На додаток жінку на три роки позбавили водійських прав.

Вирок і ухвала апеляційного суду набрали законної сили.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне