Зняття порчі обійшлось жінці в 32 000 грн

Фото: Хмельницький міськрайонний суд

Вироком Хмельницького міськрайонного суду  засуджено до 2 років позбавлення волі жінку, ромської національності, 1985 року народження,  за вчинення злочину, передбаченого 2 статті 190 КК України (шахрайство).

Відповідно до матеріалів справи, в червні 2017 року обвинувачена, перебуваючи в магазині одного з торговельно – розважальних закладів міста  повідомила директорці магазину, що на неї наведена порча  і що її можна зняти шляхом проведення окремого ритуалу. При цьому, жінка ромської національності вказала, що обов’язковою умовою зняття порчі є проведення ритуалу по місцю проживання директорки магазину. Жінка, введена в оману, погодилась на пропозицію та провела жінку в свою квартиру, де  обвинувачена повідомила, що для зняття порчі для проведення ритуалу зняття,  необхідно принести всі грошові кошти та коштовності, які і є причиною порчі,  що жінка і зробила.

«Ворожка» загорнула кошти та коштовності в серветку та попросила жінку принести горщик із землею, аби закопати цінності. Поки жінка вийшла по горщик, обвинувачена  поміняла згорток з цінностями на заздалегідь підготовлений з 1,2 гривневими купюрами та копійками, який і закопали з потерпілою в горщик.  Шахрайка вказала потерпілій протягом години не відкопувати згорток, аби завершився ритуал, а сама покинула квартиру.

Цінностями шахрайка розпорядилась на власний розсуд, завдавши потерпілій шкоди на суму  понад 30 000 грн.

Такі дії обвинувачена вчиняла не вперше, та  раніш була тричі судима за вчинення таких злочинів.

Суд остаточно визначив покарання жінці у вигляді 3 років 9 місяців позбавлення волі, приєднавши покарання, призначене  вироком Шевченківського районного суду м. Чернівці, що обвинувачена не відбула.

За даними Хмельницького міськрайонного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне