Пацан сказав: безкоштовне МРТ, пацан зробив! А ремонтувати – не пацанська справа!

Фасад Хмельницької міської лікарні відремонтований томограф
Фото: youtube

Остання чергова сесія міської Ради розглядала проект рішення про списання магнітно-резонансного томографу «шляхом продажу».

Хто не пам’ятає, нагадаю: його купили за кошти міського бюджету за мера Михайла Чекмана за астрономічну суму – більш ніж в мільйон доларів. Це було революційне рішення. Сервісне обслуговування томографу здійснювала фірма – виробник, звичайно, за дорого. Проте, щороку його обслуговували за бюджетні кошти, забезпечуючи МРТ довге життя.

Що трапилося зараз, точно невідомо. Є в мене така версія: мер Олександр Симчишин пообіцяв мешканцям безкоштовне МРТ, адже чого тільки не пообіцяєш заради дешевої популярності! Люди повалили за безкоштовними обстеженнями, черга – на півроку. Швидко запороли апарат, коштів не заробили на сервіс або ремонт, з бюджету ж на ремонт грошей не дають: шкода ж, мер один раз піарнувся, другий – на цьому ж «інформаційному приводі» вже не прокотить. Треба ж далі бюджетні кошти вкладати в нові «вихлопи». Отже влада вирішила, що вихід один: раз тяжко нести, треба типу списати.

Але один нюанас: апарати цього року випуску та марки і моделі успішно і ефективно працюють в Києві, що свідчить про явну передчасність списання.  Ну і так зручно нагодився і змотивував кого треба покупець, якому «не тяжко нести». Отже у чистому залишку: МРТ у комунальному закладі Хмельницького вже не буде; безкоштовно не обстежаться навіть тяжкі хворі; купити за млн дол. новий апарат за сьогоднішнього бюджету влада нізащо не зможе; проте, нічого не треба ремонтувати і обслуговувати: баба з возу – коням легше. Запий водою і рухайся далі – до нових висот і звершень!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне