8 років за ґратами отримав чоловік, який збив на смерть жінку і важко травмував дворічну дитину

Шепетівський міськрайонний суд сьогодні, 15 січня, виніс вирок 37-річному місцевому жителю і визнав його винним за 5-ма статтями Кримінального кодексу України. Крім того, чоловіка зобов’язали сплатити 1 мільйон гривень моральної шкоди потерпілим. Нагадаємо, трагедія сталася 1 січня 2018 року близько 16.25 години по вулиці Судилківській у райцентрі Шепетівка. 21-річна жінка везла у дитячому візочку свою дворічну доньку, коли водій автомобіля «Мерседес Е220», не впоравшись з керуванням, виїхав на тротуар на скоїв на них наїзд. Після цього чоловік залишив свій розбитий транспортний засіб, а сам втік.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди матір від численних тілесних ушкоджень загинула на місці події, а дівчинку у важкому стані доставили до реанімації місцевої лікарні.

hm.npu.gov.ua

Працівники поліції провели низку розшукових заходів та оперативно затримали підозрюваного у вчиненні ДТП. Ним виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У ході розслідування вдалось встановити причетність підозрюваного до вчинення ряду інших злочинів.

Сьогодні, 15 січня, Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок шепетівчанину. Чоловіка визнали винним за 5-ма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (Незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження). Обтяжуючими обставинами стало те, що злочин було скоєно щодо малолітньої і у стані алкогольного сп’яніння. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, а також зобов’язав сплатити потерпілим 1 мільйон гривень моральної шкоди.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

32 хв. тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

53 хв. тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

4 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

4 години тому

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому