“Антимонопольники” вважають, що хмельницька влада обмежила конкуренцію на ринку пасажирських перевезень

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало виконавчому комітету Хмельницької міської ради припинити дії з ознаками антиконкурентних.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Відділення з’ясувало, що виконавчий комітет, як організатор перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, визначив для перевізників-учасників конкурсу однією з основних умов наявність власної або орендованої виробничо-технічної бази, розміщеної на відстані не більше 20 кілометрів від місця формування рейсу.

Ця умова передбачена додатком 2 рішення від 09.08.2018 року №632 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 06.09.2017 року №607 «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницький, типової форми Договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому, встановлення Умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Хмельницькому та втрату чинності рішень виконавчого комітету».

Водночас у чинних нормативно-правових актах, що регулюють діяльність у сфері транспорту, відсутня норма щодо обов’язкової прив’язки місця розташування матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання – перевізника до території обслуговування (місця формування рейсу).

“Тобто перевізники-претенденти, за умови відповідності інших умов конкурсів з перевезення пасажирів в звичайному режимі руху у Хмельницькому, мають бути допущені до участі цих конкурсах незалежно від місця розташування їх матеріально-технічної бази. Разом з тим перевізники, які здійснюють діяльність на товарному ринку з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у районах, що межують з містом Хмельницький, зокрема, Красилівському, Ярмолинецькому, Деражнянському тощо, але виробничо-технічна база яких знаходиться на відстані більше ніж 20 кілометрів від місця формування рейсу, є потенційними конкурентами учасників даних конкурсів, проте не мають змоги взяти у них участь. Крім того, організатор не зазначає, як саме має вираховуватись відстань від місця формування рейсу”, – переконані в обласному АМК.

Інформує НГП

Leave a Comment

Останні новини

П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п'ять магнолій на "Алеї нескорених".

19 години тому

Колишній директор НПП «Подільські Товтри» відшкодує державному бюджету шкоду за незаконне звільнення працівників

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд прийняв рішення про стягнення з колишнього директора НПП «Подільські Товтри» шкоди в…

21 годину тому

На річці Горинь дільничний виявив браконьєра з сітками загальною довжиною близько 400 метрів

Поліцейський вчасно зупинив зловмисника, проте тому таки вдалось виловити більше 80 рибин.

23 години тому

На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання…

23 години тому

У Хмельницькому комунальники мають відшкодувати майже 80 000 грн збитків власнику автомобіля, на яке впало дерево

Стягнути з Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою виконкому Хмельницької міської ради на користь власника автомобіля Mercedes-Benz 69 043…

1 день тому

У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024

14 квітня Хмельницькому відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. У ньому взяли участь 48 учнівських мінікомпаній з 31 закладу професійної…

1 день тому