Чверть мільйона гривень за дозвільні документи: на Хмельниччині викрили фігурантів злочинної «схеми»

Директора підприємства, який отримав неправомірну вигоду затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області спільно зі слідчими обласної поліції викрили злочинну «схему» з видачі дозвільних документів для підприємств, які здійснюються роботи пов’язані із підвищеною небезпекою.

Директор підприємства у експертно-технічній сфері та посадовці регіонального управління Державної служби з питань праці налагодили механізм одержання коштів під час видачі документів для проведення робіт пов’язаних із підвищеною небезпекою.

За послуги підприємці офіційно мали сплачувати 10 відсотків, а решту передавати фігурантам справи. Водночас потрібно було у обов’язковому порядку замовляти виготовлення частини з потрібного пакету документів у підприємства затриманого. У разі відмови фігуранти створювали штучні перешкоди.

7 липня поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України директора підприємства одразу після одержання 265 тисяч гривень неправомірної вигоди. Грошові кошти вилучено на місці події.

Проведено обшуки за місцем роботи працівників управління Держслужби з питань праці, офісному приміщенні експертного підприємства та за місцями проживання фігурантів.

Директору підприємства оголошено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань НПУ

Leave a Comment

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

2 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

2 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

2 дні тому