Депутати Хмельницької облради запитують у Сергія Гамалія, чому він не заборонив хресну ходу вірян упц мп

Фракція політичної партії Команда Симчишина в Хмельницькій обласній раді звернулась до начальників Хмельницької обласної військової адміністрації, ГУ Національної поліції області, Управління патрульної поліції  та Служби безпеки України у Хмельницькій області з листом щодо ситуації, яка склалась 20 серпня, коли тисячі вірян російської православної церкви в Україні (офіційно Київська митрополія Української православної церкви) розпочали ходу із Кам’янця-Подільського до Почаєва Тернопільської області.

Інформує НГП.

У зв’язку з відсутністю наказу начальника Хмельницької ОВА про заборону проведення даної «хресної» ходи та встановленням численних фактів колабораціонізму серед віруючих та духовенства російської православної церкви в Україні депутати вимагають надати наступну інформацію:

  • Копію листа організаторів «хресної» ходи про необхідність організації заходу, час, місце проведення та відповідальних осіб за захід;
  • У випадку відсутності такого листа, чому не були вжиті заходи, щодо зупинення порушення законодавства невстановленими особами.
  • Причину відмови видачі наказу начальником Хмельницької ОВА про заборону заходу;
  • На підставі чого працівники правоохоронних органів здійснювали охорону даного заходу;
  • Чи проводилась перевірка чоловіків спортивної зовнішності, що брали участь у ході, на предмет належності до диверсійно-розвідувальних груп та співпраці з ворогом;
  • Обґрунтування організаторів заходу щодо необхідності проведення заходу в умовах  воєнного стану та як це сприятиме підвищенню обороноздатності України.

У патріотичної частини суспільства дана хода викликає нерозуміння, оскільки відповідно до ЗУ «Про затвердження Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні» масові заходи проводяться лише за крайньої необхідності, а начальники обласних військових адміністрацій отримали право на заборону проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів (таким правом скористались начальники Вінницької та Чернівецької ОВА).

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

15 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

16 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

20 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

20 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

22 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

23 години тому